• Uitstekende kwaliteit
 • Voordelig
 • Eigen productie
 • Persoonlijk
 • Home
 • Informatie
 • Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties

Bestelprocedure

 • Kies het product dat u wenst, vul alle velden in. Aan het eind van dit proces kunt u de gewenste levertijd en extra opties ten aanzien van proefdrukken aangeven. Klik op ‘toevoegen aan winkelwagen’ als de bestelling compleet is.
 • U komt nu op een handig overzicht (Checkout – betaling) waar u in een oogopslag uw bestelling nogmaals kunt controleren. Op deze plek moet u bekend maken of u een bestaande klant bent, een nieuwe klant of reseller.
 • Winkel verder of plaats bestelling. U bent nu ingelogd als bekende besteller. Kies de betaalwijze. Klik op afrekening verzenden.
 • Upload uw bestanden en voer het verzendadres in.
 • Voltooi uw bestelling.

Aanleveren bestanden

Als u bestanden aanlevert kan dit als AI (snijtekens), EPS (snijtekens), PDF, PSD (1 laag), JPG, TIF (snijtekens), Divers (in overleg). Wij maken er dan een certified PDF van. Uw bestand moet dan voldoen aan de minimale richtlijnen.

We wijzen u erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/contouren moeten worden aangeleverd. Indien u PSD bestanden wilt aanleveren verzoeken wij u dit per mail aan ons te sturen. Door het gebruik van lagen in een PSD bestand kan dit niet via ons uploadsysteem.

Bij het aanleveren van een bestand gaat onze voorkeur echter uit naar een (certified) PDF. Indien u afbeeldingen wilt gebruiken, raden wij een resolutie aan van (minimaal) 300dpi voor regulier drukwerk. Voor plaatmateriaal en stickers (sign) is 150dpi voldoende.

Full color

Full color (4/0 - 4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK. PMS kleuren moeten altijd als PMS kleur worden opgemaakt. Let wel, als er Full color en PMS door elkaar wordt gebruikt brengt dit extra kosten met zich mee, dit nog los van de bruikbaarheid. Als het dus echt is gewenst de PMS kleuren ook omzetten naar PMS. PMS kleuren zijn wel exacter, dus bij huisstijl- en / of handels drukwerk voorkomt het onnodige afwijkingen.

De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 280%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Als zwart echt diep zwart moet zijn, voeg je 10% toe bij C, M en Y, dus dan krijgt u: 10%C +10%M + 10%Y +100%K. Probeer dit te voorkomen bij zwarte teksten, hier is 100% zwart voldoende. Een mix van 400% (dus hoger dan 280%) kan vlekken en andere storende factoren in uw drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K

PMS kleuren

We adviseren om huisstijl- en / of handels drukwerk in een-, twee- of driekleuring drukwerk in PMS (Solid colors) kleuren te drukken. Hierdoor krijg je ook veel minder kleurafwijking in de onderlinge producten. Deze kleurcodes moet je meegeven in jouw document.

Wanneer er een "doorschijnende" kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit. Wanneer u een tint van de kleur toepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale waarde is.

Transparanties en overdruk

Transparanties en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. Wij attenderen u erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Als dit wel het geval is, bestaat er het risico dat de betreffende tekst en/of het beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.)

In Indesign en Illustrator kunt u overdruk rechtstreeks verwijderen in het pallet ‘kenmerken’. Transparaties kunt u in Illustrator direct afvlakken via menu ‘object’. In Indesign maakt u een profiel aan onder het menu ‘bewerken > voorinstellingen transparanties afvlakken’. Je kiest daar hoge resolutie en klikt op ‘nieuw’ en geeft je bestand een naam. Zet dan de eerste schuif van 100% naar 75%. Het overige mag blijven staan en vink vervolgens in het onderste vakje complexe regio’s bijknippen’ aan. Bevestig met ‘ok’. Vervolgens exporteer je het bestand naar PDF en kiest u in het PDF-menu bovenaan bij de preset PDF/X-1a:2001 en bij de menu’s aan de linkerzijde bij advanced voor de nieuw aangemaakte afvlakker. Let op dat PMS en transparanties niet samen gaan via deze methode. De PMS dient dan al omgezet te zijn naar CMYK in uw bronbestand.

Lijnen

Indien u gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,25 punts. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 punts hebben.

Formaten en snijmarge

Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houd hierbij rekening met 3 mm snijmarge/afloop aan alle zijden bij standaard drukwerk. We adviseren u om binnen uw ontwerp altijd minimaal 3 mm binnen het netto formaat te gaan werken zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen.

Type bestanden

Wij drukken uw bestanden graag. Maar om latere teleurstellingen te voorkomen dient u de bestanden aan te leveren als jpg of pdf. Dit zijn zogenaamde gesloten bestanden en worden niet beïnvloed door het output station. Bestanden met de extensie .doc (Word), .ppt (PowerPoint), .pub (Publisher), .qxd (QuarkXpress), .psd (Photoshop), .ai (Illustrator), .indd (IndeSign), .cdr (CorelDraw), .cpt (Photopaint) of .bmp Paint) zijn zogenaamde open bestanden deze geven problemen doordat ze beïnvloed worden door het outputstation.

Losse pagina's

Lever je bestand aan als één PDF-document met daarin het aantal pagina’s op leesvolgorde. Het bestand begin je met de voorpagina (pag. 1). Vervolgens de opmaak die aan de binnenkant van de voorpagina moet komen (pag. 2). Indien deze blanco moet blijven is dit dan OOK een blanco pagina. Daarna volgt de eerste pagina van het binnenwerk (pag. 3) en zo ga je door tot de achterpagina van het uiteindelijke magazine / brochure / boekje / folder. Lever de pagina’s dus niet als spreads of op inslag aan!. Indien het niet lukt om een PDF met meerdere pagina’s aan te maken kun je de pagina’s separaat uploaden met in de bestandsnaam een duidelijke vermelding van het pagina nummer. Als wij nadien de bestanden moeten aanpassen geven we vooraf aan wat de kosten zijn en maken hier dan ook een aparte order voor aan. Op nacalculatie kan er dan nog een na berekening komen. Voor fouten die ontstaan door aanpassen door ons van de bestanden kunnen we geen verantwoording nemen en het zal ook consequenties hebben voor de levertijden. 

Personaliseren

Om een mailing te personaliseren moet je een aprt bestand aanleveren. Dit is een XLS of CSV bestand. In het bestand dient alle informatie die van toepassing is voor het personaliseren in aparte kolommen geplaats worden. Per regel moeten dan de gegevens zoals aanhef, voornaam, tussenvoegsel, achternaam, straatnaam, huisnummer, postcode, provincie, woonplaats en land ingevoerd worden.

Houdt wel rekening met: geen dubbele adressen, geen vreemde tekens plaatsen, bij geen gegevens in een veld: dan deze ook leeghouden. Bij twijfel over de bestanden kan een van onze klantenservice medewerkers je ondersteunen.

Opmaak & hulp

We zijn niet alleen een drukkerij, we weten ook als geen ander dat de opmaak en vormgeving van het drukwerk ook bepalend zijn voor de uiteindelijke kwaliteit. U kunt natuurlijk altijd uw reeds opgemaakte certified PDF documenten aanleveren zodat deze te gebruiken zijn voor het drukken. Mocht u dat niet hebben, hebben wij twee verschillende oplossingen:

 1. We kunnen u online een handige opmaak tool aanbieden, die met behoud van uw huisstijl, u en uw medewerkers in de gelegenheid brengt zelf uw vormgeving te doen van al uw drukwerk items.
 2. Wij beschikken ook over hoogwaardig gekwalificeerde vakmensen. Dit zowel technisch als creatief. Wij kunnen in onze DTP en in onze PrePress elke gewenste ondersteuning geven. U kunt op de website aangeven dat u wilt worden terug gebeld of door een mail te sturen met uw vraag. We kunnen dan de wensen met u bespreken. Mocht u nog meer informatie willen. Bel gerust naar onze klantenservice: (053 – 4329132), klik op de bel me terug button of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. design en vormgeving

U kunt op de website aangeven dat u wilt worden terug gebeld of door een mail te sturen met uw vraag. We kunnen dan de wensen met u bespreken. Mocht u nog meer informatie willen. Bel gerust naar onze klantenservice: (053 - 4329132), klik op de bel me terug button of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. de planning

Contact

053 - 432 91 32053 - 432 91 32

vandedrukkerij.nl
p/a Hexelerbos 5
7543 GS Enschede
info@vandedrukkerij.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief