• Uitstekende kwaliteit
  • Voordelig
  • Eigen productie
  • Persoonlijk

Blog over vaktermen en meer

Lettertype of font

Lettertype of font

Een lettertype of font is zoals gezegd een onderdeel van de gehele typografie. Het is ook gelijk een zeer belangrijk onderdeel. Lettertypes hebben een naam, maar worden in de typografie ook ingedeeld in een zogenaamde letterclassificatie. Een goed gekozen lettertype is niet alleen bepalend voor de leesbaarheid. Het geeft ook gelijk een bepaalde sfeer en gevoel weer van de boodschapper.

Een lettertype gemaakt in het lettertype Reporter geeft een totaal ander gevoel als een lettertype Gill Sans. Of als de belastingdienst ineens in een frivool handgeschreven lettertype zou communiceren, kan het persoonlijker lijken, maar of de boodschap dan nog zakelijk overkomt is een tweede.

Elk lettertype heeft verschillende verschijningsvormen zoals vet, normaal, cursief / italic, extra vet. Bij de samenstelling van een huisstijl moet je tevens rekening houden met het medium waarop je wilt publiceren. Grafische opmaakprogramma's hebben andere lettertypen als Microsoft Office. Ook op websites heb je een beperktere keuze.

Er is wel een verschil in de aanduiding lettertype of font. In de typografie is een lettertype een uitgebalanceerd en samenhangend geheel van letters, cijfers en leestekens. De term font wordt in de typografie gebruikt als er ook sprake is van verschillende lettergrootes (corps) en stijlen (vet, italic / cursief, normaal, extra vet). Nauwkeurige beoordeling van de verschillende letters geven dan ondanks dezelfde basisnaam toch een klein verschil.

Wil je meer weten over dit onderwerp mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tags: kennisdeling,

Contact

053 - 432 91 32053 - 432 91 32

vandedrukkerij.nl
p/a Hexelerbos 5
7543 GS Enschede
info@vandedrukkerij.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

0 producten

0,00

0,00 incl. BTW